Owsianka zazwyczaj kojarzy się z dzieciństwem. Niestety wspomnienia z tą potrawą nie są zawsze miłe. Jednak dzisiaj już wiemy, że owsianka dzięki swoim świetnym właściwościom stała się prawdziwym hitem. A podanie jej ze smacznymi dodatkami w finezyjnej formie, tak jak to się robi w Gustorii może być wspaniałym pomysłem np. na śniadanie.
Owies pomaga zwalczać stres, wpływa dobroczynnie na serce, wzmacnia odporność, wspomaga pracę układu trawiennego (chroni błony śluzowe), przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się organizmu. Owies jest zbożem zalecanym diabetykom.
10 października obchodzimy Światowy Dzień Owsianki! Zapraszamy do Gustorii, aby sprawdzić nowe smaki owsianki, a przy okazji w prosty i skuteczny sposób pozbyć się zbędnych kilogramów.