Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze tzw. plików cookies. Ciasteczka pozwalają nam na gromadzenie informacji dotyczących statystyk oglądalności strony. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie ich zmień ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Podsumowanie 2017 roku

Podsumowanie 2017 roku

grudzień 2017 roku

W ostatnie dni roku, zazwyczaj wspominamy wszyscy swoje doświadczenia z minionych 12 miesięcy. My także mamy co wspominać i chcemy się z Wami tym podsumowaniem podzielić. Właśnie mija rok, kiedy nasz pomysł na stworzenie wytwórni lodów zaczął przeradzać się w czyn - równocześnie rozpoczęliśmy budowę nowoczesnej linii produkcyjnej, poszukiwanie przepisów z początku XX wieku na naturalne lody i budowę naszego brand’u.

I tak w każdym miesiącu 2017 działo się coś ważnego:

styczeń – braliśmy udział w targach lodziarstwa we Włoszech – warto uczyć się od najlepszych, utworzyliśmy FanPage na Facebooku - obserwuje już nas tyle osób ile dni go prowadźmy ;-)

luty – pierwsze szkolenia i próby samodzielnego przygotowanie lodów, nasze stoisko - ryksza pojawiła się na Targach ślubnych w Opolu, pierwsze degustacje i zapowiedź pełnej produkcji od połowy roku;

marzec - nasze stoisko - ryksza znowu na targach ślubnych, tym razem w Hotelu VERTIGO w Gogolinie;

kwiecień – procedura udzielenia prawa ochronnego na znak GUSTORIA w toku;

maj – zakończyliśmy najważniejsze prace budowlane w naszej wytwórnii;

czerwiec – zakończyliśmy kompletowanie sprzętu/linii produkcyjnej do lodów oraz uczestniczyliśmy w szkoleniach pod okiem mistrzów. Na początek przygotowywaliśmy około 20 rodzajów lodów, a że pora roku obfituje w pyszne lokalne owoce to pomysłów było dużo ;-)

lipiec – otwarcie lodziarni w Dębskiej Kuźni, odwiedzili nas nie tylko lokalni smakosze lodów - DZIĘKUJEMY;

sierpień  - wielkie otwarcie lodziarnio-kawiarni na Opolskim Rynku, gazety regionalne szeroko pisały o nas, wzięliśmy aktywny udział w Festiwalu OPOLSKICH SMAKÓW i opublikowaliśmy nową stronę internetową (do dzisiaj odwiedziło ją tysiąc osób – DZIĘKUJEMY);

wrzesień – nowości w naszej ofercie – m.in. tradycyjne ciasta i torty, pyszne i zdrowe sałatki owocowe oraz napój rozgrzewający sporządzony wg naszej receptury;

październik -  dołączyliśmy do regionalnej inicjatywy, jaką jest Opolska Karta Rodziny i Seniora, w naszej ofercie znalazły się pierwsze w Opolu pączki i bułki z lodami -podpatrzone we Włoszech ;-);

listopad – nowe kompozycje deserów i kolejne nowe rodzaje lodów – przez tych kilka miesięcy skomponowaliśmy już prawie 100 rodzajów lodów i sorbetów – do ich produkcji wykorzystujemy najlepsze naturalne składniki, kupowane w szczególności od rodzimych lokalnych producentów.

grudzień – świętujemy pierwsze Boże Narodzenie na Jarmarku na Opolskim Rynku i dziękujemy za wspólne miesiące kosztowania smaków historii.

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa, za polecanie innym naszych specjałów, za podpowiedzi co i jak możemy udoskonalić, dziękujemy za wspólne tworzenie historii!

A na Nowy ROK, życzymy wszelkiej pomyślności i zmian tylko na lepsze. Wielu pięknych, szczęśliwych chwil, uśmiechu oraz sił i wytrwałości w dążeniu do wytyczonych przez siebie celów. Nowy Rok niech przyniesie nam wszystkim spełnienie nadziei i oczekiwań, by był on pełen dobrego smaku. Niech się Wam darzy!

© 2020 GUSTORIA - Smak historii - producent lodów

Całość prezentowanej strony internetowej (m.in. elementy graficzne oraz treści) są własnością naszej firmy. Są chronione prawem autorskim. Żadna jej część nie może być rozpowszechniana lub kopiowana w jakikolwiek sposób (elektroniczny, mechaniczny lub inny) bez pisemnej zgody GUSTORII.

Projekt i realizacja: Agencja interaktywna: CG2
Park Bajek - Gustoria