Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze tzw. plików cookies. Ciasteczka pozwalają nam na gromadzenie informacji dotyczących statystyk oglądalności strony. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie ich zmień ustawienia swojej przeglądarki internetowej.
Lody produkujemy w swojej wytwórni w Dębskiej Kuźni, a przepisy na nie czerpiemy z tradycyjnych receptur z początku XX wieku. Do produkcji lodów wykorzystujemy najlepsze naturalne składniki, kupowane w szczególności od rodzimych lokalnych producentów.
Nasze lody to nie ice cream ale prawdziwe włoskie gelato. Włoskie gelato zawierają mniej tłuszczu i mają wyższą temperaturę podania, co nie blokuje naszych kubków smakowych i dzięki temu czujemy ich niepowtarzalny smak. A do tego mają mniej kalorii.
Nasze lody produkowane są codziennie, w niedużych ilościach, oraz sprzedawane bezpośrednio w naszych lodziarniach.
Do przygotowania gelato nie ma "dróg na skróty", czy korzystania z gotowych mieszanek. Nasze lody to produkt powstający z naturalnych składników (mleka, jaj, śmietany, kakao, owoców). W zależności od zmieniających się składników, a nawet sezonowości (jakość i smak owoców) wymagają stałego czuwania nad kompozycją całości.
Codziennie komponujemy nowe smaki.
ŚMIETANKOWE:
śmietanka
czekolada
kakao
banan
wiśnia
truskawka
malina
krem cytrynowy
czekolada z pomarańczą
czekolada z wiśnią
czekolada z solą
espresso
cappuccino
straciatella
jogurt
ŚMIETANKOWE PREMIUM:
orzech włoski
orzech laskowy
pistacja
bakalie
kokos
kokos z czekoladą
palone masło
verthel’s z karmelem
słony karmel z orzeszkami
banan z karmelem
jagoda
zabajone
mascarpone z musem owocowym (gruszka, czarna porzeczka, wiśnia, truskawka, malina)
tiramisu oryginale
cynamon
chałwa
rum
jogurt z musem owocowym (czarna porzeczka, wiśnia, truskawka, malina, marakuja)