Podsumowanie 2017 roku
W ostatnie dni roku, zazwyczaj wspominamy wszyscy swoje doświadczenia z minionych 12 miesięcy. My także mamy co wspominać i chcemy się z Wami tym podsumowaniem podzielić. Właśnie mija rok, kiedy nasz pomysł na stworzenie wytwórni lodów zaczął przeradzać się w czyn - równocześnie rozpoczęliśmy budowę nowoczesnej linii produkcyjnej, poszukiwanie przepisów z początku XX wieku na naturalne lody i budowę naszego brand’u.
I tak w każdym miesiącu 2017 działo się coś ważnego:
styczeń – braliśmy udział w targach lodziarstwa we Włoszech – warto uczyć się od najlepszych, utworzyliśmy FanPage na Facebooku - obserwuje już nas tyle osób ile dni go prowadźmy ;-)
luty – pierwsze szkolenia i próby samodzielnego przygotowanie lodów, nasze stoisko - ryksza pojawiła się na Targach ślubnych w Opolu, pierwsze degustacje i zapowiedź pełnej produkcji od połowy roku;
marzec - nasze stoisko - ryksza znowu na targach ślubnych, tym razem w Hotelu Vertigo w Gogolinie;
kwiecień – procedura udzielenia prawa ochronnego na znak Gustoria w toku;
maj – zakończyliśmy najważniejsze prace budowlane w naszej wytwórnii;
czerwiec – zakończyliśmy kompletowanie sprzętu/linii produkcyjnej do lodów oraz uczestniczyliśmy w szkoleniach pod okiem mistrzów. Na początek przygotowywaliśmy około 20 rodzajów lodów, a że pora roku obfituje w pyszne lokalne owoce to pomysłów było dużo.
lipiec – otwarcie lodziarni w Dębskiej Kuźni, odwiedzili nas nie tylko lokalni smakosze lodów;
sierpień - wielkie otwarcie lodziarnio-kawiarni na Opolskim Rynku, gazety regionalne szeroko pisały o nas, wzięliśmy aktywny udział w Festiwalu Opolskich Smaków i opublikowaliśmy nową stronę internetową;
wrzesień – nowości w naszej ofercie – m.in. tradycyjne ciasta i torty, pyszne i zdrowe sałatki owocowe oraz napój rozgrzewający sporządzony wg naszej receptury;
październik - dołączyliśmy do regionalnej inicjatywy, jaką jest Opolska Karta Rodziny i Seniora, w naszej ofercie znalazły się pierwsze w Opolu pączki i bułki z lodami - podpatrzone we Włoszech;
listopad – nowe kompozycje deserów i kolejne nowe rodzaje lodów – przez tych kilka miesięcy skomponowaliśmy już prawie 100 rodzajów lodów i sorbetów – do ich produkcji wykorzystujemy najlepsze naturalne składniki, kupowane w szczególności od rodzimych lokalnych producentów.
grudzień – świętujemy pierwsze Boże Narodzenie na Jarmarku na Opolskim Rynku i dziękujemy za wspólne miesiące kosztowania smaków historii.
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa, za polecanie innym naszych specjałów, za podpowiedzi co i jak możemy udoskonalić, dziękujemy za wspólne tworzenie historii!
A na Nowy Rok, życzymy wszelkiej pomyślności i zmian tylko na lepsze. Wielu pięknych, szczęśliwych chwil, uśmiechu oraz sił i wytrwałości w dążeniu do wytyczonych przez siebie celów. Nowy Rok niech przyniesie nam wszystkim spełnienie nadziei i oczekiwań, by był on pełen dobrego smaku. Niech się Wam darzy!
Zobacz